Könyves Kedd Ajánló – Sven Nordqvist: Pettson és Findusz

Általános
Koller-Molnár Tímea vagyok, az oroszlányi gyermekkönyvtárban dolgozom. Egy könyvtárban mindig sok a tennivaló, főként, ha az egy olyan aktív könyvtár, mint a miénk. Színes programokban bővelkedő, gyermekközpontú, erőteljes figyelmet fordítva az olvasás népszerűsítésére. Nem könnyű feladat ez a mai világban, de szép kihívás, és akiket sikerül megnyerni, azt egy életre elvarázsolják a mesék, a csodás történetek. Írhatnám azt, hogy ezért kedvelem ezt a munkát, de nem lenne teljesen igaz. Az igazság sokkal viccesebb. Én magam sem nőttem fel. Mindenhol manókat és tündéreket látok, és bevallom őszintén sokkal boldogabb lennék, ha tűzokádó sárkányokkal kellene megküzdenem a mindennapokban, mintsem azzal ami maradt: a hazugság, az irigység és a gonosz emberi lét. Micsoda szerencse, hogy magunkénak tudhatjuk az írott szó ismeretét, és akár fejünk búbjáig beleburkolózva élhetjük a mindennapokat.
Gyakorló anyukaként az első pillanattól kezdve úszunk a mesékben. Szinte minden tevékenységünk azokra épül. Nincs is baj a fantáziával. 🙂
 Ha választanom kellene, – bevallom hősiesen – nem tudnék, de szépen, sorban be tudom mutatni a számomra legkedvesebb mesekönyveket. Vigyázat! Hosszú lesz a lista. 🙂
Sven Nordqvist: Pettson és Findusz
Tulajdonképpen egy sorozatról van szó, mely norvég író tollából származik. Pettson egy magányosan élő idős ember, akinek a tanyáján és a tyúkjain kívül van még valamije, ami másnak nincs e kerek földön. Egy Findusz nevű kismacskája, valamint az otthona telis-teli muklákkal. Így már nem is magányos, hiszen hogy is unatkozhatna valaki ennyi kedves állat között, akik minden napra kieszelnek valamit. Hogy milyen agyafúrt dolgokon jár Findusz esze, és kik azok a muklák? Mindezt megtudhatjátok, ha levadásztok egy Sven Nordqvist mesekönyvet.
PettsonésFindusz2
Érdemes tudni, hogy Nordquist rajzoló-illusztrátor szeretett volna lenni. Egy kanyarral azonban először mérnökként végzett, s végül meseíróvá vált, mely meséknek ő lett az illusztrátora. A rajzok önállóan is értékesek, egy részletesen kidolgozott világot tárnak elénk. Az író mérnök lénye is megjelenik a történetben és a rajzokban. Findusz imád barkácsolni, az illusztrációkon pedig bonyolult szerkezeteket ismerhetünk meg.
PettsonésFindusz3
Ha elkezdjük olvasni Pettson és Findusz történetét, hamar kiderül, hogy a szülő-gyermek kapcsolat szépségeit és nehézségeit vetíti elő nekünk egy mogorva öregember és pajkos cicája bájos történetén keresztül!
Jó szórakozást kívánok a könyvhöz! 
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s