Fényes Tanösvény

Általános

Ígéretemhez híven beszámolok nektek a Tatai Fényes Tanösvényen tett kirándulásunkról. Nagyon szép napsütéses időt fogtunk ki vasárnap, amely csak még jobban kiemelte az elénk táruló csodálatos tájat. Élőben még szebb, mint ahogy azt az interneten talált képek vissza tudják adni. Utunk elején a Látogatóközpontot találjuk, innen indul a tanösvény.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A fa ácsolatok teszik lehetővé, hogy közvetlenül a víz felett tegyük meg ezt a csodálatos utat. Ez a hazánkban egyedülálló ökoturisztikai tanösvény játékos és interaktív szórakozást nyújt minden korosztály számára. Táblákra kihelyezve olvashatjuk az információkat, melyeket képekkel, rajzokkal illusztráltak. Ezek segítségével beazonosíthatjuk az állatokat és növényeket, melyekkel utunk során találkozunk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Több fokozottan veszélyeztetett növény és állatfaj található itt. Mi a sétánk során rengeteg békával találkoztunk és csak úgy zengett a környék éneküktől.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Láttunk érdekes fekete színű teknősbékákat, azt is megfigyelhettük, ahogy békára vadászik! A képen lévő példány éppen sütkérezik!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nagyobb türelemre és egy kis szerencsére van szükség ahhoz, hogy halakat illetve madarakat is láthassunk!

 

Nagyon gazdag a hely növényvilága is. Csak tündérrózsából négy félét láttunk, pedig még csak most kezd el nyílni. Alig várom, hogy láthassam olyan időszakban, amikor a víz nagy részét beborítja rengeteg virágával! A képen látható változat virága sárga színű .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

A gyermekek számára vizes játszótér jelent majd izgalmas időtöltést, szomorúan tapasztaltuk, hogy még nem működik, így csak a korláton keresztül csodálhattuk meg az aranymosó tavat, a vízipuskát és a vízikereket. Ugyanígy jártunk a csónakkal is, még az sem üzemelt. Pedig biztos vagyok benne, hogy az is a gyerekek kedvence lesz. A függőhídon viszont átsétáltunk és gyerekszemmel is kipróbáltuk, természetesen ugráltunk rajta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Másik kedvencünk a kilátó, melyről lenézve lélegzetelállító, mesebeli tájakat láthattunk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ilyen szép látvány fogadja a látogatókat!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A kirándulás jó alkalom lesz arra is, hogy a gyerekekkel környezet- és természetvédelemről beszélgessünk. Miután saját szemünkkel láttuk, úgy döntöttünk, felvesszük a Nyári tábor programjába!

 

Reklámok

About Montz Andi

Ezek az én 'címkéim': Pozitív. Optimista. Vidám. Anya. Feleség. Színes. Piros. Szilvásgombóc. Motor. Most. Pedagógus. Makacs. Önfejű. Csoki. Rendezvényszervező. Napraforgó. Kíváncsi. Sport. Nincs a felsorolásban sorrend, ne keress benne logikát! ;)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s