Könyves Kedd – Finy Petra: A Fehér Hercegnő és az Arany Sárkány

Általános

Úgy gondoltam, éppen ideje, hogy a nagyobb gyerekeknek is keressek valami olvasnivalót, így találtam rá erre a könyvre. Mindig áhitattal érintem meg azokat a mesekönyveket, amelyeknek különleges az illusztrációja. Takács Mari csodálatos lenyomatát tárja elénk, a történet hatására lelkében megszületett  képeknek. Munkahelyemen minden szerdán Tündérsarok Klub működik, amikor is mesét olvasok a megjelent gyerekeknek. Ez a mesekönyv sokkal többet rejt magában, mint egy szimplán átadható felismerés. Mély mondanivalója van, mely eddig még mindig megérintette a hallgatóságot, akárhányszor olvastam.

Bái hercegnő útkereséséről szól ez a történet, aki különleges szépségével, ugyanakkor szokatlanul hófehér bőrével mindenhol kívülállónak érzi magát.

Fehér hercegnő1

Egyetlen barátja, Arany Sárkány az, aki mellette áll a nehéz, lelket próbáló időben és hűségével erőt ad az elkeseredett hercegkisasszonynak.

Ismerős a történet? Veled is megtörtént már, hogy sehol nem érezted magad otthon, végül valaki mégis a segítségedre sietett? Akkor már te is tudod, hogy milyen reményvesztett érzésekkel sorvasztja az ember szívét, ha senki nem kíváncsi arra, mi lakozik odabent a lelkedben. Hiszen mit számít, ha valakinek mandula szeme van, vagy hófehér a bőre, ha a szíve tele van jósággal, szeretettel és együttérzéssel.

Bái hercegkisasszony az Arany Sárkány segítségével szerencsét próbál a Fehér Birodalomban, a Száműzöttek országában, és hogy végül hogyan segít rajta a Sárkány Mester, megtudhatjátok, ha elolvassátok a mesét.

Reklámok

About Montz Andi

Ezek az én 'címkéim': Pozitív. Optimista. Vidám. Anya. Feleség. Színes. Piros. Szilvásgombóc. Motor. Most. Pedagógus. Makacs. Önfejű. Csoki. Rendezvényszervező. Napraforgó. Kíváncsi. Sport. Nincs a felsorolásban sorrend, ne keress benne logikát! ;)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s