Könyves Kedd: Rotraut Susanne Berner: Tavaszi böngésző

Általános

Újra itt állok a könyvespolcom előtt azon tanakodva, hogy vajon melyik mesekönyvet emeljem le először. Megvallom nehéz, végül megszületik a döntés. A mai könyvajánlóban a legkisebbekhez szeretnék fordulni, hiszen a meseolvasást már 1-2 éves korban érdemes elkezdeni, sőt azt hiszem az a legjobb, ha már pocaklakó korban kényeztetjük őt a fantáziavilág csodáival 🙂

 Tavaszi böngésző1

Rendhagyó mesekönyv, szöveg és történet nélkül. Ez a könyv egy elapadhatatlan mese forrása, egyben kihívás fantáziánk számára is, hiszen megannyi lehetőséget rejt magában. Hatalmas, kétoldalas, színes, részletgazdag, eseménydús illusztrációval büszkélkedik, amit – én magam is – nagyon szerettem. Egy ház lakóival ismerkedhetünk meg, mindennapjaikat kísérhetjük nyomon. Valós emberek ők, akiknek pontosan olyan gondjaik, terveik, álmaik vannak, mint nekünk. A szereplők időnként visszatérnek, lapról lapra, kötetről kötetre követhetjük nyomon az életüket. Minden kötet egy központi történet köré fonódik, melyből aztán több, mellékcselekmény is kialakul.

 Természetesen az állatok sem hiányozhatnak a meséből, így megismerhetünk egy szökésben jártas papagájt, egy cicacsaládot, egy szamarat, vörös ravaszdit, számtalan csigát és társaikat. Na, és persze a liba….:)

 A történet, még izgalmasabbá tétele érdekében időnként egy-egy rejtélyes szereplővel gazdagodik. Így fedezhetünk fel egy betörőt, valamint egy álruhás motorost.

A végeláthatatlan, varázslatos mesefolyam szövésén túl, további lehetőségeket is tartogat számunkra a sorozat. Testvérem leleményességét dicséri a „keresd meg a….” játék, melyet előszeretettel húzott elő tarsolyából, néhány órás rendelőben várakozás esetén. Ekkor megnevezett egy szereplőt a könyvből, amit a türelmét vesztett aprótalpúak boldogan kutattak fel. Bátorság-e a legkisebbek kezébe adni e könyvet? Egyáltalán nem az, hiszen vastag kartonoldalakból áll, amik nagyszerűen bírják a strapát.

 Tavaszi böngésző2

Örömmel nyugtáztam, hogy a könyv megálmodója mind a négy évszakot feldolgozta, bónuszként pedig még egy éjszakai böngészővel is megajándékozott minket.

Hogy mit adhat nekünk ez a könyv? Az emberek életében fontos a napirend, egy megszokott életritmus, pontosan az, ami biztonságot nyújt a lépteit először próbálgató kisgyermek részére is. A böngészők történetei egy folytonosságot feltételeznek, a főszereplők döntései által részesei lehetünk a végkifejlet mikéntjének. Olyan fontos értékeket mutat be mint: felelősségtudat, barátság, szeretet, segítségnyújtás, stb.

 

Reklámok

About Montz Andi

Ezek az én 'címkéim': Pozitív. Optimista. Vidám. Anya. Feleség. Színes. Piros. Szilvásgombóc. Motor. Most. Pedagógus. Makacs. Önfejű. Csoki. Rendezvényszervező. Napraforgó. Kíváncsi. Sport. Nincs a felsorolásban sorrend, ne keress benne logikát! ;)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s